Preskočite na glavno vsebino

…Enostavno in ugodno!

Izdelajte vrtno pohištvo iz palet


Pohištvo iz palet je postalo pravi trend. V številnih kuhinjah tako lahko najdete regale za shranjevanje začimb iz palet, v dnevnih sobah pa praktične komode za shranjevanje različnih potrebščin, prav tako iz palet. Iz palet lahko izdelate tudi pisalno mizo za vaš delovni kotiček ali pa veliko in udobno vrtno garnituro, ki bo kraljevala na vašem vrtu, terasi ali balkonu.

Euro palete so namreč cenovno zelo ugodna in hkrati okolju prijazna izbira. Z majhno mero kreativnosti in nekaj ročnih spretnosti lahko kar sami izdelate praktično in trendovsko pohištvo po svojih željah.

Sama sem se tokrat odločila, da izdelam pravo vrtno garnituro.

Kaj boste potrebovali za izdelavo vrtne garniture iz palet:

  • 12 euro palet (9 euro palet za sedalno površino in 2-3 palete za hrbtišče)
  • brusilni stroj,
  • merilni trak,
  • lak ali drug zaščitni premaz za les,
  • čopič,
  • dolge žeblje (ca. 15 cm),
  • vrtalnik,
  • zaščitne rokavice in zaščitna očala,
  • odeje, pregrinjala in okrasne blazine.

Postopek izdelave:

Palete morate najprej dobro očistiti in zbrusiti. Količino dela je odvisna od ohranjenosti palet, saj boste za slabše ohranjene palete potrebovali nekoliko več časa. Pri tem je pomembno, da odstranite vse odkrušene lesene drobce in trske. Bolj temeljito boste brusili, bolje boste potem uživali ob poležavanju na garnituri. Pri delu ne pozabite na uporabo zaščitnih rokavic in zaščitnih očal.

Preden pohištvo iz palet postavite na vrt ali teraso, morate poskrbeti tudi za ustrezno zaščito lesa. Uporabite zaščitni lak za les ali drug ustrezen zaščitni premaz ter s širokim čopičem premažite palete. Po nanosu laka oz. zaščitnega premaza pustite palete, da se dobro posušijo.

Po barvanju lahko pričnete sestavljati svojo garnituro. Če želite garnituro iz palet uporabljati dalj časa oziroma jo stabilizirati, povežite elemente med seboj z dolgimi žeblji. Sama sem vrtno garnituro sestavila tako, da sem uporabila 9 palet za sedežno površino, 2 paleti za hrbtišče in eno polovičko palete za naslonjalo za roke.

Ko boste sestavili vse elemente in dodali tudi hrbtišče ter naslonjala za roke, se lahko lotite najbolj prijetnega dela, to je okrasitve. Za zagotovitev večjega udobja lahko uporabite velike in udobne sedežne blazine ter različna pregrinjala, popoln izgled pa ustvarite z okrasnimi blazinami v živahnih barvah. Pestro ponudbo sedežnih blazin, pregrinjal in dekorativnih izdelkov boste našli v najbližjem mömaxu.

 

Tako, sedaj pa ste pripravljeni na tople poletne dni. Uživajte! 😉

Poskusite tudi sami!

Poiščite dodatke za vrtno garnituro iz palet

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar

Tudi vam bo všeč