Preskočite na glavno vsebino

...sladko-kisla kombinacija je naravnost okusna! :-)

Limonini piškoti


Za peko okusnega peciva je primeren vsak letni čas. Sladke razvade so vedno v trendu!  Zato smo se odločili, da vam zaupamo odličen recept za pripravo limoninih piškotov. Limonini piškoti se odlično priležejo k popoldanski kavi. Limona poskrbi za sladko-kisel okus in svežino v vsakem letnem času ali sezoni. 😉

Za pripravo cca. 30 piškotov bomo potrebovali naslednje sestavine:

Sestavine za pripravo testa:

  • 150 g sladkorja,
  • 250 g masla,
  • 150 g riževe moke,
  • 250 g pšenične moke,
  • sveže naribano vanilija in
  • suha ali naribane limonine lupina.

 

Sestavine za pripravo glazure:

  • 200 g sladkorja v prahu in
  • 2 limoni.

 

Recept za pripravo limoninih piškotov:

Pečico segrejemo na 180°C. V skledi penasto umešamo sladkor in zmehčano maslo ter jih dobro zgnetemo skupaj.  Dodamo vanilijo, suho limonino lupino ter presejano riževo in pšenično moko in zgnetemo v gladko testo. Testo prekrijemo s folijo in pustimo počivati 30 minut na hladnem.

 

 

Narejeno testo zvaljamo na debelino štirih milimetrov in s pomočjo modelčka izrežemo kroge (približno 5-7 cm v premeru). Pladenj za pečenje obložimo s papirjem za peko, nanj nadevamo piškote in jih pečemo približno 10-15 minut do svetlo rjave barve.

 

 

Ko se piškoti popolnoma ohladijo, lahko začnemo pripravljati limonino glazuro. Limoni naribamo in iz njih iztisnemo sok. V iztisnjen limonin sok vmešamo sladkor v prahu in mešamo toliko časa, dokler ne nastane  tekoča glazura. Piškote previdno premažemo z glazuro in jih potresemo s koščki limonine lupinice. Ko se glazura strdi, so piškotki pripravljeni za serviranje ob popoldanski kavi. 😉

Poskusite tudi vi!

MerkenMerkenMerkenMerken

MerkenMerken

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar

Tudi vam bo všeč