Preskočite na glavno vsebino

…Kdor išče, ta najde

Mia in velikonočni zajček


Kar naravnost vam povem, da obožujem velikonočne praznike. Všeč mi je živahna praznična dekoracija s pomladnim pridihom, potem pa so tu še pisani pirhi, velikonočni zajček in slastna čokolada. 😛 Kakorkoli, prepričana sem, da bo tudi letošnji velikonočni čas prav poseben. Tako kot vsako leto. Zakaj? Razloge vam razkrijem v nadaljevanju.

Kje se skriva velikonočni zajček?

Se še spomnite, kako smo se kot otroci igrali skrivalnice? Jaz se jih še vedno igram… in to prav vsak dan. Šalo na stran. 😉 Tudi velikonočni zajček se najraje igra skrivalnice. In ravno zato mi je velikonočni čas tako všeč: nihče namreč ne ve, kam se je skril velikonočni zajček in kam bo tokrat nastavil pirhe. Vsako leto se skupaj prav posebej zabavava, ko skrivava mala in velika presenečenja v različne kotičke praznično okrašenih domov. Ampak verjemite mi, velikonočni zajček je zelo navihano bitje. Lansko leto mi je v košaro podtaknil dva krhka pirha in se na ves glas krohotal, ko sta se zdrobila. To leto ga bom pa jaz spravila v zadrego. Vsako leto pa me pred velikonočnimi prazniki pričaka tudi veliko dela, saj moram poskrbeti, da so vsi domovi pravočasno okrašeni s prikupno in živahno dekoracijo, ki ustvarja prijeten praznični ambient.

velikonočni zajček iz keramike velikonočni zajček in dekoracija na paletah

Pirhi, vsepovsod pirhi

Kaj v času velikonočnih praznikov doma zares ne sme manjkati? Pirhi, seveda. Lahko jih postavimo na okenske police, na mizo v jedilnici ali pa na regale v dnevni sobi. Ste pomislili tudi na posteljnino s potiskom pirhov? Dobra ideja, kajne? Prepričana sem, da se tudi vam zdi velikonočni zajček vsaj tako prikupen kot meni, zlasti kot dekorativni dodatek na mizi, komodi ali regalu. Velikonočna dekoracija v kombinaciji s pastelnimi barvami bo poskrbela, da bo vaš dom enostavno zablestel. Z zelenimi in nežno zlatimi toni boste ustvarili svež pomladni pridih. Manjka samo še nekaj naravnega. Ne vem, katero je vaše najljubše cvetje, a mene vedno razveselijo znanilci pomladi – narcise, tulipani in hijacinte. Če imate ustvarjalno žilico, lahko prikupno velikonočno dekoracijo izdelate kar sami. Če pa boste ustvarjanje raje prepustili naši Ivi, po bivalnih prostorih enostavne obesite nekaj pisanih trakov ter dekorativnih izdelkov in vzdušje bo kmalu postalo zelo praznično. Če vam primankuje idej, sem nekaj predlogov pripravila kar sama.

Torej, se tudi vi veselite velikonočnih praznikov tako kot jaz? 😉

velikonočni zajček kot dekoracija velikonočni zajček iz lesa

 

Ostanite radovedni še naprej,

vaša Mia

Oglejte si moj nabor dekorativnih izdelkov za velikonočne praznike:

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar

Tudi vam bo všeč