Preskočite na glavno vsebino

…popolnoma naraven in romantičen videz vašega doma!

Naravna romanca


Pomlad je pred vrati in v zraku se že čuti romantika! <3 Takšno vzdušje lahko prenesemo tudi v naš dom. Romantičen videz in pridih “naravne romance” enostavno ustvarimo z izbiro »vintage« pohištva. Dekorativni izdelki, kot so čipke ali cvetje pa bodo v naš dom vnesli pridih ženstvenosti in elegance.

18. stoletje za umetnost bivanja predstavlja pravo prelomnico. Središče družbenega življenja so postali saloni, saj so se naši predhodniki pričeli navduševati nad prednostmi druženja v okrilju lastnih domov. Umetnost razkošnega salonskega bivanja 18. stoletja se je do današnjega dne v večji meri prilagodila, danes jo namreč poznamo kot naravno-romantičen slog. Eleganca prostornih in razkošnih salonov v 21. stoletju odseva skozi elegantne, a majhne sedežne garniture; umetelne in visoke starinske omare pa so zamenjale praktične komode na lahkih podstavkih. V sodobnem domu bomo romantičen značaj ustvarili z izbiro pastelnih barv, svežim cvetjem ter igrivih dekorativnih izdelkov, izogibali pa se bomo minimalizmu in dizajnerskim kosom pohištva. Z izbiro romantičnega slog želimo namreč ponazoriti idilično zlitje domačnosti podeželske hiše in prefinjenosti francoske kavarne.

Razkošnost dodatkov za dom

Ljubitelji purističnega stila se bodo temu trendu izognili v velikem loku, saj stilska preprostost in jasne linije niso značilne prednosti romantičnega sloga. Sveže cvetje je zelo zaželen, skorajda obvezen dekorativni element romantičnega doma. Okrasne blazine, zavese, posteljnina in hišni tekstil krasijo izdelane bordure, elegantni detajli, ornamenti ter nežen cvetlični potisk. Namizna posoda in sveče skozi igrive ornamente kar zasijejo, v jedilnici pa po dolgem času zopet opazimo umetelne kristalne kozarce ter viseča svetila, ki so nekoč krasila domove naših babic. Opremo dnevne sobe bomo celovito zaključili z »vintage« pohištva ali pa izbranim kosom starinskega pohištva.

                                                    

Dodatki za dom v pastelnih barvah - naravna romanca

Pastelni paradiž

Barvno paleto romantičnega sloga sestavljajo nežne pastelne barve. Roza in limonino zeleno barvo, vijolično v odtenkih sivke in svetlo modro barvo v prostoru pogosto najdemo v kombinaciji z belo in bež barvo. Z izbiro pastelnih barv ustvarimo pravi bivanjski paradiž, v katerem pohištvo in bogati dekorativni elementi naravnost izstopajo. Pastelna barvna paleta zlasti v kombinaciji z lakiranim lesom v svetli barvi ustvari poseben in mikaven romantičen hišni stil, v katerem se bomo počutili nadvse prijetno.

Detajli v ospredju

Značilnost sodobnega romantičnega sloga je poigravanje z dekorativnimi izdelki in njihovimi detajli. Na osrednjo mizo bomo denimo postavili umetelno vazo bogatega videza, ki jo bomo napolnili s svežim cvetjem in vejicami. Izgled polic bomo obogatili s  keramičnimi, steklenimi ali lesenimi dekorativnimi elementi, ki jih lahko najdemo tudi med nedeljskim obiskom bolšjega trga. Na dnevnem regalu bomo zložili vse knjige, na komodo postavili set čajnih svečk, v jedilnici pa nas bo med večerjo navduševal razkošen in sijoč svečnik. Svetle sedežne garniture v dnevni sobi običajno krasijo majhni izstopajoči detajli, ki ustvarijo razkošen pridih. Pleteni jedilniški stoli nas spominjajo na pariške kavarne, sedežne garniture s prešitimi gumbi pa na glamurozne salone. Ste tudi vi z mislimi zajadrali v 18. stoletje? J Opisane malenkosti odražajo naravno toplino doma, opremljenega v romantičnem slogu, ki bo zagotovo navdušil vsakega vašega gosta.

posteljnina z vzorci - naravna romanca

Poiščite izdelke romantičnem slogu!

MerkenMerken

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar

Tudi vam bo všeč