Preskočite na glavno vsebino

…Pomlad že trka na vrata!

Pomlad v sončnih barvah


Mi že komaj že čakamo, da se prične pomlad. 🙂 Prehod letnih časov prinaša priložnost, da z izborom živahnih dekorativnih izdelkov na prihod pomladi pripravimo tudi svoj dom in vanj vnesemo živahne sončne barve. Tokrat vam predstavljamo nekaj načinov za popestritev domačega ambienta, da bo vsak prostor zasijal v pomladni svežini.

„Ain´t no sunshine when she´s gone…“, tako je v 80. letih prejšnjega stoletja prepeval ameriški kantavtor in glasbenik Bill Withers. Tudi člani slavne skupine The Beatles so dobro vedeli, da že nekaj sončnih žarkov prežene vsako slabo voljo stran. Čeprav se hladna zima še ni dokončno poslovila, že hrepenimo po pomladni živahnosti in barvitosti. Zakaj torej ne bi spustili sonca tudi v svoj dom? To lahko storimo tako, da v prostor vnesemo nekaj barvitih dodatkov za dom v kombinaciji s svežim cvetjem in zelenimi sobnimi rastlinami.

naj zasijejo sončne barve 

Ljubitelji cvetja in navdušenci svetlih prostorov bodo trende, ki v prostorih ustvarjajo svežino nemudoma vzljubili. V harmoničnih in svetlih odtenkih rumene, zelene in modre barve namreč zasije vsak majhen ali velik bivanjski prostor. Če želimo barvne kontraste izraziteje poudariti, se lahko poigramo z nevtralnimi ali svetlimi toni v beli ali sivi barvi. Najboljši učinek bomo dosegli, če bomo elemente in dekoracijo, ki poustvarjajo mladostno navihanost dodali k izhodiščni opremi v skandinavskem slogu, ki ga odlikujejo preproste oblike in jasne linije.

Svežina pomladnih trendov se najbolj izraža skozi pester nabor živahnih in barvitih dekorativnih izdelkov. Okrasne blazine, odeje, čajne lučke, vaze in set okrasnih škatel v zeleni, rumeni, turkizni ali nebesno modri barvi bodo v prostoru ustvarili svežo atmosfero. Dekorativni kosi, potiskani z različnimi grafičnimi vzorci pa bodo kreirali dobro razpoloženje in pregnali zimski blues.

dekorativne škatle in podstavki za svečke v obliki kletke

Čarobna moč cvetja

V svetlem in sončno obarvanem pomladnem slogu ne smejo manjkati zelene sobne rastline in sveže cvetje. Kot dekoracijo, ki bo učinkovito pripomogla k ustvarjanju prijetne atmosfere v prostoru v prostor dodajmo tulipane in travniško cvetje v elegantnih in barvitih vazah različnih velikosti. Zelene sobne rastline postavimo na okenske in stenske police ter komode, posebej priljubljeni pa so v zadnjem času postali stenski vertikalni zeleni vrtovi. S pravimi pripomočki lahko vertikalni vrt izdelamo kar sami. Kot zelena dekoracija se v zadnjem času še posebej uporabljajo sukulente oziroma sočnice. Ker je njihovo vzdrževanje zelo preprosto, so te kaktusom sorodne asketske rastline dobrodošel dodatek v vsakem prostoru.

 

dnevna soba v živahnih barvah s cvetjem

Oglejte si nabor izdelkov za dom v pomladnih barvah!

MerkenMerken

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar

Tudi vam bo všeč