Preskočite na glavno vsebino

…bivanjski trend iz daljnega severa!

Skandinavski šik


Tega stila preprosto ne moremo zgrešiti, saj je že nekaj časa izjemno priljubljen predvsem med mladimi. Skandinavski slog je najbolj prepoznaven po čistih in preprostih linijah, značilne pohištvene elemente pa najdemo v zadržanih sivih, belih in črnih barvnih odtenkih.  Skandivanski videz pogosto dopolnjujejo dekorativni elementi v pastelnih barvah.

Na skrajnem severu Evrope poznajo tako imenovano polarno noč. To pomeni, da večji del dneva zavzema tema, ki lahko traja tudi do 17 ur. Zato skandinavski prebivalci dobro poznajo načine, kako v svoje domove vnesti udobnost in prijetnost, s čimer uspešno kljubujejo izzivom hladnega letnega časa. Za vse, ki se po dolgem in napornem dnevu želimo kar najbolje sprostiti v udobju našega doma, je skandinavski slog odlična izbira. Razloge zakaj vam predstavimo v nadaljevanju.

Prijetnost svetlih odtenkov

Klasični skandinavski slog zaznamujejo štiri prednosti: svetle zadržane barve, brezčasne linije, naravni materiali ter organske oblike. Pisane ali celo kričeče barve bomo v ambientu, opremljenem po skandinavsko, našli le poredko. Pogost dodatek značilnim belim, črnim in sivim barvam so pastelni in rjavi toni. V kombinaciji s svetlim lesom in veliko svetlobe izgleda prostor, opremljen v skandinavskem slogu še posebej prijeten in mikaven. Videz bomo izboljšali in celostno zaokrožili s posameznimi pohištvenimi elementi v retro slogu ali pa z izbranim dizajnerskim kosom pohištva enega izmed svetovno znanih oblikovalcev, kot so Arne Jacobsen, Verner Panton ali Alvar Aalto. Odlična alternativa dizajnerskim kosom za tanjše denarnice so  čudovite in cenovno ugodne replike.

dnevna soba in skandinavski slog

Prefinjena prostorska zadržanost

Skandinavski slog je odlična izbira za posameznike, ki želimo uživati  v prijetnem in  urejenem domu umirjenega izgleda. Zadržana in nežna barvna paleta pomirja um in ustvarja sproščeno vzdušje. Tu ne bomo našli kosov pohištva, ki bi pritegnili vso pozornost in tako postali središče prostora. Maloštevilni in preprosti dekorativni izdelki bodo prostoru dodali pravi skandinavski značaj. Poleg lesa naravni pridih poustvarjajo tudi sobne rastline in slike s potiskanimi botaničnimi vzorci. Uporaba naravnih materialov in zadržanih kosov pohištva, ki oblikuje občutek brezčasnosti je v popolnem sozvočju tudi s smernicami na področju trajnostne naravnanosti. S svojim minimalističnim karakterjem in karizmo v duhu narave je skandinavski šik zagotovo reprezentativen trend sodobnega časa.

Dodatki za dom in skandinavski slog

Vseobsegajoča preprostost skandinavskega sloga

Nič ni narobe, če smo v skandinavskem slogu opremili kar celoten dom. Preprostost skandinavskega šika je vseobsegajoča, zato ta slog nikoli in zastara. Odličen je tudi za poigravanje z elementi drugih bivanjskih slogov ali stilskih prvin, kot so na primer različni etnični slogi ali pa retro stil. Za vse, ki radi sledimo trendom, je skandinavski slog odlično izhodišče, saj nam omogoča, da vsako sezono svoj dom popestrimo z enim ali več dodatkov v skladu z novimi in aktualnimi trendi.

PREIZKUSITE TUDI SAMI!

MerkenMerken

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar

Tudi vam bo všeč