Preskočite na glavno vsebino

… IZ STARIH NOGAVIC LAHKO USTVARITE ČUDOVITO BOŽIČNO DEKORACIJO!

Snežaki »Nogavičniki«


Te dni temperature le postajajo vse bolj zimske, včeraj so ponekod že zapadle prve snežinke. Božič bo tu, kot bi mignil, tako da počasi že lahko začnemo razmišljati o peki božičnih piškotov in v svojem domu postopoma že lahko poskrbimo za ustvarjanje prazničnega vzdušja.

Naši simpatični snežaki iz starih nogavic (uporabijo se seveda lahko tudi nove 😉) bodo nedvomno pritegnili pozornost in se lahko prijetno kombinirajo s preostalo, tradicionalno božično dekoracijo.

Kaj potrebujete za izdelavo snežakov:

  • nogavice
  • gumbe
  • okrogle kose plastike za oči
  • škarje
  • šivanko in šivalno nit
  • nekaj riža
  • vato ali polnilo za blazino
  • nekaj pisanega blaga (za šal)

 

 

Takole sem izdelala svoje snežake:

Za enega snežaka potrebujete le eno nogavico, ki jo nad peto razrežite na dva dela. Spodnji del nogavice bo tvoril trup snežaka, peta pa glavo. Zgornji, ožji del nogavice z elastiko sem uporabila za snežakovo kapo.

Najprej sem se lotila izdelave trupa: spodnji del nogavice sem napolnila z nekaj riža (za boljšo stabilnost) in vato, nato pa s šivalno nitjo trup ločila od glave. Po potrebi sem v predel glave dodala še vato, nato pa nogavico pri glavi zašila.

 

 

Zdaj je na vrsti šivanje gumbov. Eden za nos, dva do trije na trebuhu in če želite, lahko gumbe namesto plastike uporabite tudi za oči.

Za šal sem uporabila približno 2 x 15 cm dolg trak, izrezan iz pisanega kosa blaga, in ga s šivalno nitjo pritrdila na trup snežaka. In tako je mojemu snežaku manjkala le še kapa! Končni del nogavice sem zašila skupaj – če je predolg, ga po potrebi nekoliko odrežite.

 

 

Če želite, en gumb lahko prišijete tudi na kapo. Pustite svoji kreativnosti prosto pot! ☃️

In tako je naš simpatičen snežak »Nogavičnik« končan.

Poizkusite ga izdelati tudi vi!

 

Iva

Iva, 33

Upravljalka vsebin

Preberite, kako izdelki delujejo in jih izdelajte sami. Tako preprosto je!

Več o meni

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar