Preskočite na glavno vsebino

…pomladne dišave iz domače kuhinje!

Spomladanski piščanec


Pomlad že trka na vrata, zato vam tokrat predstavljamo recept za pripravo odlične družinske jedi.  Spomladanski piščanec s testeninami se bo zagotovo prilegel v sončno obarvanih pomladnih dneh.

Za pripravo okusnega spomladanskega piščanca boste potrebovali naslednje sestavine:

Sestavine za 2 osebi

  • 2 piščančja fileja,
  • 2 žlici svežih zelišč,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • Ščepec paprike v prahu,
  • Šop mlade čebule,
  • 400 g testenin tipa „Tagliatelle“ in
  • 0,125 l goveje ali zelenjavne juhe.

 

Recept za pripravo spomladanskega piščanca

Piščančja fileja in mlado čebulo narežemo na trakove. Sveža zelišča in papriko v olivnem olju zmešamo v marinado. Piščančje trakove mariniramo, jih položimo v nepredušno vrečko in pustimo, da se popolnoma prepojijo z marinado. Čez nekaj časa piščančje trakove vzamemo iz vrečke in jih počasi popečemo v ponvi. Dodamo mlado čebulo. Vse skupaj zalijemo z juho in pustimo, da se sestavine prekuhajo. Posebej skuhamo testenine, ki jih dodamo k piščancu, hitro premešamo in postrežemo. Piščanca okrasimo s sveže narezanimi obročki mlade čebule.

 

Praktičen nasvet: Pripravimo testenine doma 😉

V 250 g pšenične moke počasi vmešamo 1 jajce, 1 čajno žličko soli in 8 čajnih žličk vode.  Zmes pokrijemo s plastično folijo in pustimo počivati približno 1 uro. Nato zmes tenko razvaljamo  in narežemo na trakove poljubne širine. Pripravljene sveže  rezance skuhamo  v slani vodi.

Poskusite tudi sami!

Za pripravo spomladanskega piščanca izberite praktične kuhinjske pripomočke:

MerkenMerken

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar

Tudi vam bo všeč