Preskočite na glavno vsebino

... NAJ SE POLETJE PRIČNE. MI SMO PRIPRAVLJENI!

Ustvarite barvito cvetlično laterno


Čeprav so se v preteklih tednih temperature večkrat nižale in je po nekaterih predelih sneg ❄️ ponovno prekril ozelenele travnike, sem prepričana, da bo vreme od sedaj le še lepše in bodo tako topli sončni žarki ponovno ogreli tudi naše kraje.

Ni ga lepšega, kot na topel poletni večer v soju sveč udobno sedeti s prijatelji na vrtu ali terasi in uživati ob dobri hrani in pijači.

Tudi letos so v trendu laterne vseh vrst in barv, v kombinaciji s pisanimi cvetovi pa le-te predstavljajo čudovit dekorativni predmet za popestritev vašega vrta ali terase.

KAJ POTREBUJETE ZA IZDELAVO ČUDOVITE CVETLIČNE LATERNE:

• laterno (jaz sem uporabila laterno z ogrodjem iz lesa)
• umetno cvetje
• pištolo za vroče lepljenje
• škarje in klešče
• žico ali laks
• vrv

IN TAKO SEM LATERNO OKRASILA S CVETJEM:

Odvisno od materiala, iz katerega je laterna izdelana, je za pritrjevanje umetnega cvetja boljše uporabiti laks ali pa pištolo za vroče lepilo. Jaz sem izbrala laterno iz bambusa in se odločila za kombinacijo obeh materialov. 😉

Moj načrt je bil, da cvetlično laterno na vrtu pritrdim na vejo, zato sem umetno cvetje namestila tako, da izgleda, kot da cvetje iz vej raste navzdol.

Metallspiegel mit Lackspray in die gewünschte Farbe bringen Metallspiegel mit Lackspray in die gewünschte Farbe bringen

V ta namen sem posamezne cvetlice s pomočjo laksa pritrdila na bambusovo ogrodje. Pri tem sem bila dodatno pozorna na to, da del umetnega cvetja štrli preko ogrodja laterne, s čimer se ustvari občutek, da cvetje raste iz laterne. Posamezne večje liste pa lahko, kot sem to storila jaz, na ogrodje pritrdimo s pištolo za vroče lepljenje.

Metallspiegel mit Lackspray in die gewünschte Farbe bringen Metallspiegel mit Lackspray in die gewünschte Farbe bringen

Ko cvetlice po lastni inspiraciji pritrdite na laterno, potrebujete še nekaj, da laterno pritrdite na veje. Jaz sem uporabila približno 1 cm debelo vrv, ki sem jo napeljala skozi ročaj laterne in jo zavezala na vejo.

Postavljena na pravem mestu v vašem vrtu, cvetlična laterna postane center pozornosti ne le preko dneva, temveč s svojim čudovitim videzom za prijeten poletni ambient poskrbi tudi zvečer. 😍

Poizkusite jo izdelati tudi vi!

Iva

Iva, 33

Upravljalka vsebin

Preberite, kako izdelki delujejo in jih izdelajte sami. Tako preprosto je!

Več o meni

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar