Preskočite na glavno vsebino

…siva še nikoli ni bila tako mikavna!

Vsi odtenki sive


Odtenki sive barve so v roku zadnjih štirih let v domovih postali pravi trend, zaradi česar sivo že lahko umeščamo med prepoznavne klasične barve. Nevtralni sivi toni med belo in črno namreč narekujejo modne smernice in prevladujejo v sodobnih kuhinjskih sestavih. Hkrati navdihujejo izbiro pohištvenih elementov za jedilnice, spalnice, dnevne sobe in kopalnice. Če pogledamo natančneje, je poglavitna prednost sive barve njena vsestranskost. Se že dolgo časa odločate med belo ali črno barvo? Izberite sivo. Siva je namreč zelo sodobna in izrazito stilska z velikim pridihom elegance. S svojo prefinjeno zadržanostjo v vsak prostor vnaša prijetno vzdušje, hkrati pa zagotavlja intenzivno izstopanje oblik, silhuet in barvnih kontrastov.

 

pohištvo in dodatki - odtenki sive

Siva je nova bela

Do nedavnega so se ljubitelji skandinavske jasnosti odločali predvsem za pohištvo v beli barvi na račun njene vsestranskosti. Toda priljubljenost te klasične in tradicionalne barve v zadnjem času upada, saj se bela počasi nadomešča s sivo v vseh njenih odtenkih. Z izborom sive barve lahko ustvarimo še posebno eleganten in sodoben ambient, ne glede na to ali jo kombiniramo z drugimi barvami ali izberemo skupek dveh ali več sivih tonov. Ta nevtralna barva je vse prej kot monotona, saj se široka barvna paleta giblje od sive barve v odtenkih antracita ali skrilavca do golobje ali motno sive barve, izbiramo pa lahko tudi med različnimi srebrno sivimi odtenki.

Razkošnost odtenkov

Prefinjena mešanica različnih sivih odtenkov pohištva, tekstila in dodatkov za dom deluje še posebej elegantno in sodobno. Topli toni v prostor prinašajo lahkotno udobnost in naš dom spreminjajo v center sproščanja po napornem dnevu. Če nam je všeč bolj barvit bivalni prostor, bomo ustvarili zanimiv kontrast z izbiro izrazitejše barve, kot je na primer modra. Še posebej razkošen pridih ustvari izbira sive barve v svetlem odtenku v kombinaciji s trendnim odtenkom nebesno modre. K poigravanju s hladnimi toni sive se odlično podajo dekorativni izdelki v srebrno-bakrenih in rožnato-zlatih odtenkih. V zadnjem letu pa smo v domovih zaznali tudi naraščajočo uporabo toplih tonov sive in bež barve. Ne glede na to ali so nam ljubši topli ali hladni toni, je eno zagotovo jasno: siva barva bo v naših bivalnih prostorih ostala še zelo dolgo. Tudi v prihodnosti nas bo navdihovala za iskanje novih idej, s katerimi bomo v dom vnesli še več prijetnega občutja in udobja.

postelja in odtenki sive

Preizkusite tudi sami!

MerkenMerken

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar

Tudi vam bo všeč