Preskočite na glavno vsebino

Osvežujoč pridih narave...

Zelena oaza v vašem domu


Po dolgi zimi, ki se je letos zavlekla krepko v mesec marec, se je končno prebudila prava pomlad in s seboj prinesla trend z imenom “Zelena oaza”.  Svež in topel mesec maj nam prinaša veliko energije za različne podvige doma kot tudi na svežem zraku. Nekoliko višje temperature tako niso ovira za spomladansko čiščenje ali pa osvežitev balkona pred pričetkom poletja. Pomlad je idealni letni čas za osvežitev bivalnih prostorov, v katerih se zadržujemo najbolj pogosto. Če se podvigov za stilsko prenovo hiše ali stanovanja še niste lotili, je sedaj skrajni čas za poustvarjanje svežega in naravnega videza v vaši dnevni sobi, jedilnici ali spalnici.  Kako zeleno oazo ustvarite v vašem domu, si preberite v nadaljevanju.

Vintage s konceptom feng šuja

Za poustvarjanje občutka prebujanja narave v vašem domu so zlasti primerne svetle in nevtralne barvne kombinacije pohištva in dodatkov za dom. Najboljši učinek boste dosegli s svetlo zelenimi odtenki v barvi mentola, belimi in svetlo rjavimi odtenki ali sivo barvo. Posamezne sobe v vašem stanovanju lahko opremite v tako imenovanem vintage videzu, pohištvene in dekorativne izdelke pa razporedite po feng šuj tehniki. Poznate feng šuj? Gre za kitajsko veščino urejanja prostora z doseganjem harmoničnega energijskega razmerja. Opremljanje bivalnih prostorov po filozofiji feng šuj ustvarja pozitivno atmosfero v prostoru, posameznikom pa daje občutek varnosti in moči. Filozofija feng šuj se sicer osredotoča na pet elementov in v ospredje postavlja povezanost človeka z naravo.

Z organizacijo do harmoničnosti

Pri opremljanju in dekoriranju vašega stanovanja ali hiše bodite najbolj pozorni skrbno organizacijo pohištvenih elementov ter precizen izbor dodatkov za dom, ki naj ne bo naključen. Orientalski pridih boste denimo ustvarili z malim kipom bude iz kamna, dekorativnimi stenskimi ornamenti ter šik okrasnimi blazinami za sedežne garniture. S skrbno postavitvijo luči ter kombinacijo stenskih, stropnih ter stoječih in namiznih svetil boste ustvarili več svetlobnih virov in zagotovili dobro osvetljenost, ki bo v prostoru ustvarilo harmonično vzdušje. Priporočamo izbor visečih luči okrogle oblike ali velikih latern z vzorci ter ornamenti, ki jih lahko postavite na regal, komodo ali pa preprosto na tla dnevne sobe ali jedilnice.

dekorirana miza z budo in košare za shranjevanje

Ko pridih narave pričara udobje

Če želite, da bo naravnih pridih še bolj izrazit, razmislite o izboru pletenega pohištva, recimo iz ratana. Nenazadnje, pa ne pozabite na zelenje in sobne rastline. Viseči prozorni cvetlični lončki so pravi hit leta 2018 in bodo zagotovo ujeli radovedno oko vsakega gosta. Spremembo videza boste dosegli že s preprosto okrasno vejo, ki jo lahko namestite na kuhinjsko steno in uporabite kot obešalo za kuhinjske pripomočke. Za »piko na i« bo poskrbel udoben naslanjač z udobnimi blazinami in toplo odejo, v katerem boste vsako jutro popili skodelico vaše najljubše kave. Nikoli ni prepozno za osvežitev doma s pridihom narave. 😉

Poskusite tudi sami!

Ta objava je trenutno še brez komentarjev!

Ustvarite komentar

Tudi vam bo všeč